- Základ som zdvojnásobila maslovými sušienkami, aby bol koláč stabilnejší.
Na základ:
- 300 g-Maslové sušienky
- 200 ml-mlieko
Na krém:
- 1,5 l-mlieko
- 10 Polievkových lyžíc cukru
- 2 ks.-Vanilkový cukor
- 5 ks.-Pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
Tiež:
- 400 ml-mlieko
- 5 ks.-Šľahačka v prášku
- 5 Polievkových lyžíc práškového cukru
- 1 ks.-Želatína
- 100 g-Maslové sušienky na vrch
PRÍPRAVA
- Pripravte si pekáč s rozmermi 25 x 35 cm. Namočte maslové sušienky do mlieka a vyložte formu na pečenie dvoma vrstvami maslových sušienok.
- Mlieko priveďte do varu a potom vmiešajte cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok. Dôkladne premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky a priveďte do varu na hustý krém (bude naozaj hustý – namiesto drevenej lyžice môžete použiť ručný mixér). V mlieku rozmiešajte šľahačku v prášku a cukor. Túto zmes a potom aj želatínu postupne vmiešajte do pudingu.
- Dobre premiešajte a teplý puding rozotrite na sušienky. Hladko rozotrite a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Posypte rozdrvenými sušienkami a podľa potreby pokvapkajte čokoládou.
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply