Keď spoznáte jej liečivú silu, budete ju používať každý deň! Nielenže má dlhú históriu ako ochucovadlo pri pečení a varení, ale môže sa používať aj na liečbu mnohých ochorení.
Kmín (rasca) je skvelým ochucovadlom pri varení, ale môže sa používať aj na liečbu mnohých ochorení. Každý ho má doma, ale keď budete vedieť, akú má liečivú silu, budete ho používať každý deň!
Úžasné liečivé vlastnosti rasce:
- Turbo trávenie – zmiešajte trochu zázvorového prášku s mletou rascou, pridajte čierne korenie a soľ. Po jedle zjedzte polievkovú lyžicu tohto prášku a zapite ju pohárom vody.
- Alkalizuje – Ak máte reflux, užite čajovú lyžičku mletej rasce. Pred prehltnutím ju chvíľu podržte v ústach. Okamžite pocítite úľavu.
- Pri nevoľnosti – zmiešajte trochu rasce s medom a vypite po jedle.
- Pri prechladnutí a kašli – uvarte niekoľko semienok rasce, preceďte a získaný odvar vypite.
- Pri nespavosti – roztlačte banán a pridajte pol čajovej lyžičky prášku z opražených rascových semienok. Keď sa napijete pred spaním, budete spať ako bábo.
- Proti bolestiam žalúdka – zmiešajte 3 gramy rascového prášku s vlažnou vodou a vypite.
- Proti anémii – konzumujte čo najviac rasce v akejkoľvek forme, pretože má veľmi vysoký obsah železa.
- Detoxikuje – vďaka svojim účinným látkam detoxikuje celý organizmus, najmä pečeň, ktorá ukladá toxíny.
- Proti cukrovke – rozpustite trochu mletej rasce v pohári vody a pite 2-3x denne, účinne reguluje hladinu cukru v krvi.
No čo na to hovoríte? Ak je pre Vás článok užitočný, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply