Lahodná, krémová torta s bielou čokoládou a likérom: Veľmi chutný dezert na nadýchanej kakaovej piškóte…

Ingrediencie:
  • 4 veľké vajcia – žĺtky a bielky zvlášť
  • 150 g cukru
  • 80 g polohr. múky
  • 35 g kakaa bez cukru
  • 1 zarovnaná lyžička prášku do pečiva
  • 90 ml oleja
Na namáčanie:
  • 80 ml vody
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička práškového cukru
Krém:
  • 500 g syra mascarpone pri izbovej teplote
  • 240 g bielej čokolády
  • 200 ml vaječného likéru
  • 2 lyžičky stužovača krému
Okrem toho:
  • 4-5 lyžíc džemu z čiernych ríbezlí
  • 2 hrste mandľových lupienkov
  • nejaké pusinky na ozdobenie

Postup

Prajeme dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*