Prísady:
- 370 g kakaových sušienok
- 1 šálka cukru (1 šálka = 250 ml)
- 5 šálok mlieka
- 1 kocka masla (250 g)
- 4 smotanové alebo vanilkové pudingy (bez pridaného cukru)
- 1 plechovka broskýň
Poleva:
- ¾ šálky práškového cukru
- 2 lyžice horúcej vody
Postup:
- Broskyne scedíme z marinády a nakrájame na kocky. Do pudingu nalejte jednu šálku mlieka a rozpustite ho (studený). Zvyšné 4 šálky mlieka nalejte do hrnca, prisypte cukor a pridajte maslo. Keď zovrie, prilejte predtým rozpustený puding a premiešajte. Do uvareného pudingu pridajte nakrájané broskyne a opäť premiešajte.
- Dno plechu s rozmermi 22 × 32 cm vyložte papierom na pečenie a poukladajte prvú vrstvu sušienok. Na ne navrstvíme polovicu pudingovej zmesi, potom druhú vrstvu sušienok a na ne druhú polovicu pudingovej zmesi. Vrch prikryjeme treťou vrstvou sušienok.
- Pripravte si polevu, t. j. zmiešajte práškový cukor s horúcou vodou. Nakoniec ju celú glazúrujte. Koláč vložte na 2 hodiny do chladničky.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply