Čokoládové muffiny s kúskami bielej a tmavej čokolády: Deti ich budú milovať!

  • Rýchla a jednoduchá príprava, práve včas na neočakávané oslavy. Ideálne k horúcej šálke čaju alebo kávy, počas chladného jesenného večera. Z tohto receptu pripravíte 12 veľkých muffinov.

Prísady na 12 muffinov:
  • 20 dkg celozrnnej polohr. múky
  • 20 g kakaa
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 140 g hnedého cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 260 ml 18% kyslej smotany
  • 80 g masla
  • 100 g dezertnej čokolády (alebo horkej čokolády)
  • 100 g bielej čokolády

Postup:
  1. Na miernom ohni rozpustite maslo. Vajíčka rozmiešajte. Pripravte si dve misky. Do jednej nasypte suché prísady: múku, kakao, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a cukor, všetko premiešajte lyžicou.
  2. V druhej miske zmiešajte mokré prísady: rozšľahané vajcia, smotanu, rozpustené a mierne vychladnuté maslo. Suché prísady nasypte do mokrých a premiešajte lyžicou (bez miešania mixérom). Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky (jednu kocku rozdelenú na 4 časti alebo na ešte menšie kúsky) a premiešame.
  3. Formu na muffiny vyložte 12 vložkami na muffiny. Lyžicou nalejte cesto do papierových formičiek na muffiny. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte 25 minút (alebo o niečo dlhšie, maximálne 30 minút). Po upečení vyberte z rúry, nechajte vychladnúť na mriežke a polejte čokoládovou polevou.
Dobrú chuť! Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj ďalej.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*