Suroviny:
- 300 g tmavej fazule
- 2 mrkvy
- 1 malý zväzok petržlenovej vňate (4-5 vetvičiek)
- 1 plátok zeleru
- 1 bobkový list
- 1 polovica červenej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1-2 čajové lyžičky hladkej múky
- 1-2 čajové lyžičky červenej papriky
- 1 čajová lyžička tuku alebo oleja
- 1 feferónka (voliteľné)
- rezance alebo iné cestoviny (voliteľné)
Príprava:
- Fazuľu uvarte vo vriacej vode s cibuľou a cesnakom. Keď je polomäkká, pridajte mrkvu, zeler, petržlen a bobkový list. Teraz pridám sušenú feferónku. Len teraz pridávam soľ.
- Rozpálim tuk, osmažím na ňom múku do svetlohnedej farby, stiahnem z ohňa a pridám červenú papriku. Prilejte trochu studenej vody a miešajte, kým sa nevytvoria hrudky.
- Keď je fazuľa mäkká, nalejte do polievky vývar a priveďte ju do varu. V tomto momente pridám rezance alebo cestovinky, ktoré máte radi.
Dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj so svojou rodinkou a priateľmi.
Leave a Reply