Najlepšia fazuľová polievka od mojej babky: Vždy sa na ňu veľmi tešíme!

Suroviny:
  • 300 g tmavej fazule
  • 2 mrkvy
  • 1 malý zväzok petržlenovej vňate (4-5 vetvičiek)
  • 1 plátok zeleru
  • 1 bobkový list
  • 1 polovica červenej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 čajové lyžičky hladkej múky
  • 1-2 čajové lyžičky červenej papriky
  • 1 čajová lyžička tuku alebo oleja
  • 1 feferónka (voliteľné)
  • rezance alebo iné cestoviny (voliteľné)

Príprava:
  1. Fazuľu uvarte vo vriacej vode s cibuľou a cesnakom. Keď je polomäkká, pridajte mrkvu, zeler, petržlen a bobkový list. Teraz pridám sušenú feferónku. Len teraz pridávam soľ.
  2. Rozpálim tuk, osmažím na ňom múku do svetlohnedej farby, stiahnem z ohňa a pridám červenú papriku. Prilejte trochu studenej vody a miešajte, kým sa nevytvoria hrudky.
  3. Keď je fazuľa mäkká, nalejte do polievky vývar a priveďte ju do varu. V tomto momente pridám rezance alebo cestovinky, ktoré máte radi.
Dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj so svojou rodinkou a priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*