Prísady:
- 150 g hladkej múky
- 50 g polohr. múky
- 50 g kakaa
- 80 g masla
- 2 vajcia
- 1 šálka rumu
- 1 vanilkový cukor
- 150 g cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 350 g kyslej smotany
- 3 hrušky
- citrónová šťava
Príprava:
- Hrušky ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Pokvapkajte citrónovou šťavou. Predhrejte rúru na 180 °C.
- Do misky dajte múku a kakaový prášok, pridajte prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a vanilkový cukor.
- V inej miske odmerajte cukor, zašľahajte doň vajcia a miešajte, až kým nie sú veľmi napenené. Pridám zmäknuté maslo, rum a kyslú smotanu. Primiešam to. Prisypem suché prísady a vymiešam ich mixérom do hladka.
- Zvyčajne ho pečiem na obdĺžnikovom plechu s rozmermi 22×22 cm, ale môžete použiť aj iné alebo tortové formy. Zmes nalejem na dno, uhladím ju a do cesta vkladáme plátky hrušiek v radoch nahor. Vložím ho do rúry a pečiem asi 35-40 minút. Nechám ho vychladnúť a potom ho nakrájam.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj s ostatnými.
Leave a Reply