Úžasný koláč s hruškami: Budete ho milovať!

Prísady:
  • 150 g hladkej múky
  • 50 g polohr. múky
  • 50 g kakaa
  • 80 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 šálka rumu
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 350 g kyslej smotany
  • 3 hrušky
  • citrónová šťava

Príprava:
  1. Hrušky ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Pokvapkajte citrónovou šťavou. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Do misky dajte múku a kakaový prášok, pridajte prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a vanilkový cukor.
  3. V inej miske odmerajte cukor, zašľahajte doň vajcia a miešajte, až kým nie sú veľmi napenené. Pridám zmäknuté maslo, rum a kyslú smotanu. Primiešam to. Prisypem suché prísady a vymiešam ich mixérom do hladka.
  4. Zvyčajne ho pečiem na obdĺžnikovom plechu s rozmermi 22×22 cm, ale môžete použiť aj iné alebo tortové formy. Zmes nalejem na dno, uhladím ju a do cesta vkladáme plátky hrušiek v radoch nahor. Vložím ho do rúry a pečiem asi 35-40 minút. Nechám ho vychladnúť a potom ho nakrájam.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*