Zapekané zemiaky s lososom a špenátom: Zdravý obed alebo večera pre celú rodinku, mňam!

Losos je jednou z najobľúbenejších rýb. Niet sa čomu čudovať, losos je chutný, ľahko sa varí a hodí sa k ostatným ingredienciám. Ak náhodou máte v chladničke filet z lososa, môžete si z neho pripraviť veľmi chutné jedlo.


Ingrediencie:
  • 400 g filet z lososa
  • 6 stredných zemiakov
  • 500 g čerstvého špenátu
  • muškátový oriešok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 4 polievkové lyžice hustej smotany
  • soľ a korenie podľa chuti
  • maslo na vymastenie formy
  • kôpor (nepovinné)

Recept:
  1. Rybu umyjeme, dochutíme soľou, korením a pokvapkáme citrónom. Potom nakrájajte na prúžky, prikryte a dajte na štvrť hodiny do chladničky.
  2. Zemiaky umyte a dôkladne ošúpte. Varíme v osolenej vriacej vode asi 10 minút (napoly tvrdé). Scedíme, nakrájame na hrubšie plátky.
  3. Špenát podusíme s prelisovaným cesnakom, jemne dochutíme soľou a čerstvo nastrúhaným muškat. orieškom. Po chvíli pridáme smotanu.
  4. Zapekaciu misu vymastíme maslom a ukladáme striedavo plátky zemiakov, prúžky lososa a špenát. Prikryjeme a pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch. 10 minút pred koncom varenia odstráňte pokrievku, aby bola horná časť zlatohnedá.
  5. Podávame teplé s kôprom.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*