Prísady:
Na cesto
- 35 dkg múky
- 10 dkg margarínu
- 10 dkg tuku
- 10 dkg kryštálového cukru /podľa chuti/
- 2 čajové lyžičky vanilkového cukru
- 2 žĺtky
- štipka soli
- pol štipky prášku do pečiva
- približne 1 polievková lyžica kyslej smotany
Na krém
- 1 kg tvarohu
- 2 vajcia +1 /na natieranie/
- približne 15 dkg cukru /podľa chuti/
- 2 lyžičky vanilkového cukru
- 1 citrón /šupka/
- 2 dl kyslej smotany
- štipka soli
- 2 lyžice strúhanky
- Príprava:
- Z ingrediencií na cesto vymiesime dva rovnaké bochníky, ktoré dáme na 20 minút do chladničky.
- Medzitým si pripravte tvarohový krém. Ak je tvaroh veľmi sypký, rozdrvte ho, nastrúhajte naň citrónovú kôru a pridajte ostatné prísady. Oddeľte vajcia, žĺtky pridajte do smotany a zmiešajte s ostatnými prísadami do homogénnej zmesi.
- Medzitým predhrejte rúru na 170 °C. Bielka (aj tie, ktoré zostali z cesta) vyšľahajte do tuha a opatrne ich pridajte do tvarohového krému. Vystrihnite 2 kusy papiera na pečenie podľa veľkosti plechu 25 x 37 cm a cesto postupne rozvaľkajte.
Jedno z nich dajte na dno plechu, posypte 2 lyžicami strúhanky a rovnomerne ho zalejte tvarohovou zmesou. Potom ho prikryte druhým cestom a na niekoľkých miestach ho popichajte vidličkou, aby počas pečenia unikala para. Potrite ich rozšľahanou vaječnou zmesou, vložte do rúry a pečte asi 40 minút dozlatista.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite ho zdieľať aj s ostatnými. 🙂
Leave a Reply