Rezy s kakaovo-rumovou plnkou: Jednoduchá príprava, skvelá chuť!

Prísady na cesto:
  • 50 dkg polohr. múky
  • 15 dkg tuku
  • 15 dkg práškového cukru
  • 3 žĺtky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Trochu mlieka alebo kyslej smotany
Na plnenie:
  • 1 upečený plát
  • 10 dkg margarínu
  • 2 až 3 čajové lyžičky kakaového prášku, práškového cukru, rumovej arómy
    džem, mlieko.
Glazúra :
  • 3 vaječné bielky
  • 15 dkg kryštálového cukru

Postup:
  1. Tuk rozdrobte a vypracujte cesto s ostatnými ingredienciami, pridajte toľko mlieka alebo smotany, aby vzniklo pružné cesto. Upečieme z neho 3 plechy.
  2. Na plnku rozdrvíme 1 plát, zalejeme horúcim mliekom, potom pridáme ostatné suroviny, premiešame a pridáme toľko mlieka, aby sme získali jemnejšiu hmotu. (z tohto množstva nebude až tak veľa plnky, preto pečiem ďalší plát z polovičnej dávky cesta).
  3. Naplníme medzi dva pláty a vrchný plát trochu pritlačíme. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme nad parou do tuhej peny (asi 15-20 minút) a rozotrieme na cesto a môžeme posypať aj strúhaným kokosom, čokoládou alebo čímkoľvek, čo máte radi!
Prajeme dobrú chuť! Ak sa Vám recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*