Mascarpone rezy s citrónovým krémom: Lahodný, krémový koláčik!

Ingrediencie:
  • 5 bielkov
  • 10 dkg cukru
  • štipka soli
  • 10 dkg mletých mandlí
  • Šťava z 1 citróna
  • Šťava z 1 pomaranča
  • 1 lyžička strúhanej pomarančovej kôry
  • 3 polievkové polohr. múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
Na citrónový krém:
  • 5 dl mlieka
  • 20 dkg masla
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 1 polievková lyžica potravinárskeho škrobu
  • Nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • Nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
Na mascarpone krém:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl šľahačkovej smotany
  • 10 dkg práškového cukru
  • Nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • Nastrúhaná kôra z 1 pomaranča

Príprava:
  1. Z bielkov vyšľaháme penu, pomaly pridáme cukor, potom citrónovú a pomarančovú šťavu. Múku, prášok do pečiva a mleté ​​mandle zmiešame v miske, pridáme k pene, keď sa spojí, vmiešame pomarančovú kôru.
  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, pričom vidličkou kontrolujeme, či je aj vnútro upečené.
  3. Medzitým si pripravíme krém. Do hrnca s cukrom dáme 3 dl mlieka a zohrejeme. Múku a škrob zmiešame s 2 dl mlieka, keď mlieko na sporáku vrie, primiešame. Varte, kým nezačne hustnúť, potom vychladnúť.
  4. Maslo vymiešame v kuchynskom robote a zmiešame s vychladnutým krémom, potom pridáme nastrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru a dáme do chladničky, kým nebude pripravený druhý krém.
  5. Vyšľaháme smotanu, vmiešame cukor a mascarpone. Na vychladnuté cesto natrieme citrónový krém, potom krém z mascarpone a posypeme nastrúhanou pomarančovou a citrónovou kôrou, vychladíme.

Dobrú chuť a ak sa Vám tento recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*