Ingrediencie
Cesto:
- 1 lyžica kakaového prášku
- 2 polievkové lyžice medu
- 2 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 50 g masla
- 2 ČL sódy bikarbóny
- 400 g hladkej múky
Krémy:
Punčový krém:
- 1 pudingový prášok s punčovou príchuťou
- 500 ml mlieka
- 125 g masla
- 100 g práškového cukru
Vanilkový krém:
- 1 vanilkového pudingový prášok
- 500 ml mlieka
- 125 g masla
- 100 g práškového cukru
Na vrch:
- Roztopená tmavá čokoláda
Príprava
- Suroviny na cesto s výnimkou múky najskôr nad teplou parou roztopíme na hladkú hmotu. Keď sa všetko pekne roztopí, odstavíme z pary a vmiešame múku a vymiesime tuhé cesto. Cesto rozdelíme na tri časti a rozvaľkáme na tenké pláty a uložíme na papier na pečenie pri 200°C cca. Upečieme ich za 15 minút.
- Pripravte si vanilkový krém. Polovicu masla vyšľaháme s polovicou práškového cukru do peny, potom dôkladne vmiešame vopred pripravený vanilkový puding izbovej teploty! Rovnomerne rozotrieme na jeden plát cesta, potom naň položíme ďalší plát cesta a potom pridáme punčový krém, ktorý si teraz pripravíme!
- Druhú polovicu zvyšného masla a práškového cukru vyšľaháme do peny a dôkladne vmiešame vopred pripravený punčový puding izbovej teploty. Rozotrieme na plát cesta a nakoniec naň položíme tretí a posledný plát cesta. Necháme 2 hodiny odležať v chladničke, potom rovno zrežeme nerovné okraje.
- Vrch polejeme rozpustenou tmavou čokoládou a uhladíme. Po stuhnutí nakrájame a podávame!🙂
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply