Pudingový koláč, ktorý si zamilujete!

Ingrediencie
Cesto:
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 50 g masla
  • 2 ČL sódy bikarbóny
  • 400 g hladkej múky
Krémy:
Punčový krém:
  • 1 pudingový prášok s punčovou príchuťou
  • 500 ml mlieka
  • 125 g masla
  • 100 g práškového cukru
Vanilkový krém:
  • 1 vanilkového pudingový prášok
  • 500 ml mlieka
  • 125 g masla
  • 100 g práškového cukru
Na vrch:
  • Roztopená tmavá čokoláda

Príprava
  1. Suroviny na cesto s výnimkou múky najskôr nad teplou parou roztopíme na hladkú hmotu. Keď sa všetko pekne roztopí, odstavíme z pary a vmiešame múku a vymiesime tuhé cesto. Cesto rozdelíme na tri časti a rozvaľkáme na tenké pláty a uložíme na papier na pečenie pri 200°C cca. Upečieme ich za 15 minút.
  2. Pripravte si vanilkový krém. Polovicu masla vyšľaháme s polovicou práškového cukru do peny, potom dôkladne vmiešame vopred pripravený vanilkový puding izbovej teploty! Rovnomerne rozotrieme na jeden plát cesta, potom naň položíme ďalší plát cesta a potom pridáme punčový krém, ktorý si teraz pripravíme!
  3. Druhú polovicu zvyšného masla a práškového cukru vyšľaháme do peny a dôkladne vmiešame vopred pripravený punčový puding izbovej teploty. Rozotrieme na plát cesta a nakoniec naň položíme tretí a posledný plát cesta. Necháme 2 hodiny odležať v chladničke, potom rovno zrežeme nerovné okraje.
  4. Vrch polejeme rozpustenou tmavou čokoládou a uhladíme. Po stuhnutí nakrájame a podávame!🙂
DOBRÚ CHUŤ!

Autorka receptu: Nóry Beri-Horváthová

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*