Úžasná, čokoládová bábovka, ktorú pečiem už roky: Príprava je veľmi jednoduchá!


Ingrediencie (všetky prísady musia mať izbovú teplotu):
  • 1 a ¼ šálky polohrubej múky
  • 1/3 šálky kakaa
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • ¼ čajovej lyžičky soli
  • ¾ šálky cukru
  • 1/3 šálky hnedého cukru
  • 60 g masla
  • 1 šálka cmaru
  • ½ šálky mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 polievková lyžica instantnej kávy rozpustená v polievkovej lyžici mlieka
Poleva:
  • 180 g horkej čokolády
  • ½ šálky 36% smotany
  • Tuk a kakao na posypanie plechu

Postup:
  1. Formu na bábovku s priemerom 23 cm vymastite tukom a vysypte kakaom.
  2. V miske zmiešajte suché prísady, t. j. múku, kakao, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a cukry. V inej miske vymiešajte maslo do nadýchanej konzistencie, potom za stáleho šľahania pridajte cmar, mlieko, vajcia, kávu.
  3. Keď sa ingrediencie spoja, znížte rýchlosť mixéra a po častiach pridávajte suché prísady. Cesto prenesieme do formy a pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút. Upečený koláč nechajte vychladnúť na mriežke.
  4. Čokoládu nakrájajte nadrobno, dajte ju do hrnca, pridajte smotanu a za stáleho miešania zahrievajte, kým sa ingrediencie nespoja. Polevu nechajte mierne vychladnúť a prelejte ňou koláč.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*