Ingrediencie:
- 50 dkg mletého hovädzieho mäsa
- 15 dkg ryže
- 1 vajce
- 3 mrkvy
- 15 dkg hrášku
- 1 malý zeler
- 1 paprika
- 1 cibuľa
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- soľ korenie
- 0,5 dl smotany na varenie
- 3 polievkové lyžice kyslej smotany
Príprava:
- Cibuľu ošúpeme a podusíme na oleji. Medzitým očistíme mrkvu a zeler, nakrájame ich a pridáme. Potom zaleeme vodou a pridáme hrášok a okoreníme. Papriku očistíme a prekrojíme na polovice, pridáme do polievky.
- Mäso zmiešame s ryžou a vajíčkami, okoreníme a tvarujeme guľky, ktoré opatrne vložíme do polievky. Varte na miernom ohni, pridajte nakrájané petržlenovú vňať.
- Keď je polievka hotová, zmiešame smotanu na varenie s kyslou smotanou a primiešame. Už nevaríme. Vyberieme rozpolenú papriku a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply