Suroviny:
- 6 vaječných bielkov
- 4 žĺtky
- 12 dkg práškového cukru
- 16 dkg nasekaných vlašských orechov
- 2 polievkové lyžice polohr.múky
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- vanilková aróma
Na krém:
- 20 dkg masla
- 15 dkg práškového cukru
- 1 polievková lyžica instantnej kávy v prášku
- 5 dkg nasekaných vlašských orechov
- 1 dl smotany na šľahanie
Na polevu:
- strúhaná čokoláda
Príprava:
- Bielka vyšľahajte do tuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme múku, prášok do pečiva, vanilkovú arómu, nasekané vlašské orechy a vymiešame cesto. Cesto nalejte do formy s rozmermi 23 x 32 cm a pečieme pri 180 °C. cca 25 min., treba sledovať.
- Pripravte krém: Maslo vymiešajte s práškovým cukrom, pridajte kávový prášok a nasekané vlašské orechy. Vyšľahajte šľahačku a vmiešajte ju do krému. Na vychladnutý plát natrite krém a vrch posypte strúhanou čokoládou.
Leave a Reply