Nedávno sme s priateľmi sedeli v príjemnej reštaurácii, kde som ochutnala veľa chutných a nových vecí. Najviac mi však chutil tento šalát. Nová príchuť ma zaujala, a tak som si vypýtala recept.
Recept je pomerne jednoduchý, obsahuje len niekoľko ingrediencií, je ľahký, sýty.
Potrebujeme:
- 2-3 domáce uhorky
- 150 g kuracieho mäsa
- 1 vajce uvarené natvrdo
- 1-2 polievkové lyžice majonézy (použila som domácu majonézu bez oleja)
- 1 lyžička horčice (ak použijete majonézu z obchodu)
- Soľ, korenie a bylinky podľa chuti
- Strúhaný syr asi 50 g
Postup:
- Ak je koža na uhorke drsná alebo horká, radšej ju odstráňte. Nakrájajte uhorky na tenké pásiky.
- Kuracie mäso som nakrájala na tenké pásiky. Môžete použiť varené kuracie mäso, grilované, ale aj vyprážané na panvici. Na dochutenie kurčaťa som použila soľ, korenie a zmes byliniek. Kuracie prsia som pripravila na panvici.
- Syr som nastrúhala na strúhadle so stredne veľkými otvormi. Vajcia uvarené natvrdo ochlaďte v studenej vode, potom ich ošúpte a nastrúhajte do šalátu.
- Kôpor nakrájajte nadrobno a cesnak prelisujte priamo do šalátovej misy. Nepridávala som soľ, pretože syr a kuracie mäso boli dosť slané.
- Pridáme majonézu zmiešanú s horčicou a premiešame.
Dobrú chuť! A ak sa aj Vám páči tento recept, určite ho zdieľajte aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply