Suroviny:
Cesto:
4 ks vajce
6 lyžíc kr. cukor
2 lyžice kakao
4 lyžice polohrubá múka
8 lyžíc mleté vlašské orechy
1 bal. prášok do pečiva
Krém:
500 ml smotana na šľahanie
250 g horká čokoláda
2 bal. stužovač
horká čokoláda na ozdobu
Postup prípravy:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. (V originálnom recepte sa píše, že do takto vyšľahaného cesta pridáme 250 g rozpusteného masla, ale aj bez pridania masla je cesto vláčne a chutné – kto chce, môže ho pridať, ale nemusí).
Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 25 – 30 minút. Upečené necháme vychladnúť.
Krém: Smotanu ohrejeme na miernom ohni – POZOR! nevaríme, len ohrievame. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Odstránime z ohňa a necháme vychladnúť. Vychladnutú hmotu mixérom vyšľaháme do peny spolu so stužovačom a navrstvíme na upečené cesto.
Necháme odležať v chladničky najmenej po dobu 2 hodín. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Zdroj: Recept za svakidan
Leave a Reply