Extra čokoládový koláč: Kakaové cesto s neuveriteľným čokoládovým krémom!

Suroviny:

Cesto:
4 ks vajce
6 lyžíc kr. cukor
2 lyžice kakao
4 lyžice polohrubá múka
8 lyžíc mleté ​​vlašské orechy
1 bal. prášok do pečiva

Krém:
500 ml smotana na šľahanie
250 g horká čokoláda
2 bal. stužovač
horká čokoláda na ozdobu


Postup prípravy:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté ​​orechy. (V originálnom recepte sa píše, že do takto vyšľahaného cesta pridáme 250 g rozpusteného masla, ale aj bez pridania masla je cesto vláčne a chutné – kto chce, môže ho pridať, ale nemusí).
Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 25 – 30 minút. Upečené necháme vychladnúť.
Krém: Smotanu ohrejeme na miernom ohni – POZOR! nevaríme, len ohrievame. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Odstránime z ohňa a necháme vychladnúť. Vychladnutú hmotu mixérom vyšľaháme do peny spolu so stužovačom a navrstvíme na upečené cesto.
Necháme odležať v chladničky najmenej po dobu 2 hodín. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

Zdroj: Recept za svakidan

Written By
More from Redakcia
11 potravín, ktoré sa nesmú zamrazovať! Ak ich máte doma zamrazené, rovno ich môžete vyhodiť.
Vďaka zamrazovaniu potravín dokážeme veľmi efektívne predĺžiť ich dobu spotreby. Mraznička je nepochybne jedným...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *