Ingrediencie:
- 40 dkg polohr.múky
- 10 dkg tuku
- 1 vajce
- 1 polievková lyžica cukru
- 25g droždia
- 1,5 dl mlieka
- mletá škorica
- štipka soli
Na náplň:
- 2 kg jabĺk
- 3 polievkové lyžice cukru
- vanilková aróma
- mletá škorica
Príprava:
- Ošúpané jablko nastrúhame, pridáme cukor, množstvo škorice a vanilku podľa chuti, potom podusíme.
- V sladkom vlažnom mlieku rozmiešame droždie. Múku zmiešame s tukom, pridáme vajce, droždie, soľ a škoricu, potom premiešame.
- Prikryte a nechajte 40 minút odpočívať. Cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme na pomúčenej doske a potom vyrovnáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Lyžicou na cesto poukladáme jablká a prikryjeme druhým plátom. Vrch popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
Dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply