Ingrediencie:
- 6 vajec
- 6 lyžíc polohr.múky
- 5 lyžíc cukru
- 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na krém:
- 2 vrecká vanilkového pudingového prášku
- 8 dl mlieka
- 5 lyžíc cukru
- 2 vrecká vanilkového cukru
Na vrch:
- 10 dkg tmavej čokolády
- 1 lyžička masla
- 3 lyžice strúhaného kokosu
Príprava:
- Vajíčka oddelíme a bielky vyšľaháme do peny. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Zapracujte do nej penu, ale dávajte pozor, aby ste ju neporušili.
- Vylejeme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút. Medzitým si pripravíme puding ako obvykle. Keďže použijeme menej mlieka a vmiešame vanilkový cukor, bude oveľa hustejší a vanilkovejší.
- Keď je cesto upečené, prekrojíme ho na polovicu a potrieme pudingom. Čokoládu rozpustíme, zmiešame s maslom a prikryjeme ňou vrch koláča. Kým stuhne, posypeme navrch strúhaným kokosom a dáme na hodinu do chladničky, potom môžeme krájať.
Leave a Reply