Citrónová pochúťka: Chutný a rýchly koláč bez pečenia. Dezert, ktorý sa rozplýva v ústach!

Suroviny:
  • 200g dlhé detské piškóty
  • 1 dcl citrónovej vody
  • 350 ml smotana šľahanie 33%
  • 2 PL práškový cukor
  • 500g mascarpone
  • 2 balíčky citrónovej želatíny
  • 150 g tmavej mliečnej čokolády
  • 2 PL oleja
  • 400 ml teplej vody
  • 200 ml teplej vody

Postup:

  1. Najskôr si pripravíme želatínu. 400 ml teplej vody zmiešame s jedným balíčkom citrónovej želatíny v prášku. dobre rozmiešame, aby sa želatíne rozpustila a dáme rýchlo vychladnúť.
  2. 200 ml teplej vody si rozpustíme s 1 balíčkom citrónovej želatíny, dobre rozmiešame a odložíme bokom. Necháme mierne vychladnúť.
  3. Studenú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha, postupne primiešame mascarpone a stále miešame, nakoniec pridáme 200 ml mierne ochladnutého želé, vymiešame do hladka.
  4. Do formy dáme papier na pečenie a uložíme dlhé detské piškóty, pokropíme ich citrónovou vodou.
  5. Polovicu krému dáme na pripravené piškóty. Zarovnáme, na to navrstvíme 400 ml citrónovej želatíny, ktorá už začína želírovať, zarovnáme a na vrch opatrne rozotrieme zvyšný krém. Zarovnáme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  6. Čokoládu rozpustíme a zmiešame s olejom do hladka.
  7. Čokoládovou polevou polejeme stuhnutý koláč.
  8. Koláč odložíme na noc do chladničky.
Dobrú chuť.  Zdieľajte recept aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*