- Je veľmi jednoduchý na prípravu a pochutia si ozaj všetci.
Prísady:
- 750 ml chladenej 30 % alebo 36 % smotany
- 400 g broskyňového homogenizovaného syra
- 250 g mascarpone
- 5 polievkových lyžíc práškového cukru
- 1 broskyňové želé (želé možno nahradiť 2 lyžicami želatíny)
- 100 ml vriacej vody
Okrem toho:
- 2 kryštálové želé s citrónovou príchuťou
- 750 ml vriacej vody
- plechovka broskýň
- balíček okrúhlych piškót
Príprava:
- Vo vriacej vode rozpustite 2 kryštálové želé. Umiestnite na chladné miesto na niekoľko hodín.
- Vychladnutý smotanu vyšľaháme do tuha, na konci šľahania pridáme práškový cukor.
- Broskyňové želé rozpustite v 100 ml vriacej vody, dôkladne premiešajte, odstavte a nechajte mierne vychladnúť.
- Do šľahačky pridáme mascarpone, homogenizovaný syr a vychladnuté stuhnuté želé. Miešajte pri nízkych otáčkach.
- Piškóty rovnomerne rozložte na dno tortovej formy (moja tortová forma má priemer 26 cm) a postupne nimi pokryte aj boky formy.
- Rozotrite hustú hmotu, zarovnajte vrch a navrstvite vrstvu ovocia (broskyne). Koláč vložte do chladničky. Keď želé dostatočne stuhne, nalejte ho na ovocie. Koláč nechajte niekoľko hodín chladiť v chladničke.
Dobrú chuť!
Leave a Reply