Broskyňový, studený koláč: Mňamka s jednoduchou prípravou, BEZ PEČENIA!

  • Je veľmi jednoduchý na prípravu a pochutia si ozaj všetci.
Prísady:
  • 750 ml chladenej 30 % alebo 36 % smotany
  • 400 g broskyňového homogenizovaného syra
  • 250 g mascarpone
  • 5 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 1 broskyňové želé (želé možno nahradiť 2 lyžicami želatíny)
  • 100 ml vriacej vody
Okrem toho:
  • 2 kryštálové želé s citrónovou príchuťou
  • 750 ml vriacej vody
  • plechovka broskýň
  • balíček okrúhlych piškót


Príprava:
  1. Vo vriacej vode rozpustite 2 kryštálové želé. Umiestnite na chladné miesto na niekoľko hodín.
  2. Vychladnutý smotanu vyšľaháme do tuha, na konci šľahania pridáme práškový cukor.
  3. Broskyňové želé rozpustite v 100 ml vriacej vody, dôkladne premiešajte, odstavte a nechajte mierne vychladnúť.
  4. Do šľahačky pridáme mascarpone, homogenizovaný syr a vychladnuté stuhnuté želé. Miešajte pri nízkych otáčkach.
  5. Piškóty rovnomerne rozložte na dno tortovej formy (moja tortová forma má priemer 26 cm) a postupne nimi pokryte aj boky formy.
  6. Rozotrite hustú hmotu, zarovnajte vrch a navrstvite vrstvu ovocia (broskyne). Koláč vložte do chladničky. Keď želé dostatočne stuhne, nalejte ho na ovocie. Koláč nechajte niekoľko hodín chladiť v chladničke.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*