Najlepšie čokoládové palacinky s jahodami: Výborná a jednoduchá lahôdka hotová behom chvíle!

Suroviny:
  • 1 a 3/4 šálky celozrnnej hl. múky
  • 1 šálka perlivej vody
  • 3 čajové lyžičky extra tmavého kakaa
  • 1 pohár mlieka
  • 1 veľké vajce
  • štipka soli
Náplň:
  • 300 g homogenizovaného syra straciatella
  • 3 lyžičky práškového cukru
  • 250 g mascarpone alebo polotučného tvarohu
  • 100 g jahôd
Ďalšie:
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 2 polievkové lyžice 30% smotany

Postup:
  1. Začneme prípravou palacinkového cesta. Do vysokej misy dajte múku, mlieko, perlivú vodu, vajce, kakao a štipku soli. Mixujte asi minútu, kým sa ingrediencie nespoja. Dôkladne premiešajte, aby nevznikli hrudky.
  2. Na veľkej rozpálenej panvici ich opečte z oboch strán. Ja mám panvicu s nepriľnavým povrchom na palacinky, ale ak ju nemáte, nalejte do nej najprv trochu oleja a rozotrite ho po povrchu panvice.
  3. Do misky pridajte mascarpone alebo polotučný tvaroh (ak používate tvaroh, musíte ho trochu rozbiť vidličkou alebo mixérom). Potom pridajte práškový cukor (3 lyžičky), vanilku alebo homogenizovaný syr straciatella (300 g). Celú zmes jemne premiešajte lyžicou.
  4. Palacinky potrite náplňou a posypte nadrobno nakrájanými jahodami. Zrolujte ho na valčeky alebo trojuholníky. V malom hrnci rozpustite mliečnu čokoládu spolu so smotanou. Miešajte, kým sa nevytvorí homogénna čokoládová poleva. Vrch ozdobte čokoládovou polevou alebo posypte práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*