Podľa WHO by sme si konzumáciu spracovaných potravín mali radšej dvakrát rozmyslieť, najmä pokiaľ ide o deti, pretože ich telo môžeme “otráviť” už od útleho veku.
Spracované potraviny, či už vo forme údenín alebo iných výrobkov, sa nachádzajú takmer v každom nákupnom košíku.
Priznajme si, že sme ľudia, milujeme tieto potraviny, veľké percento z nás ich konzumuje každý deň a radi ich dávame svojim deťom.
Ich telo sa neustále vyvíja, preto je veľmi dôležité, aby denne dostávali kvalitnú a vhodnú výživu. WHO zdôrazňuje najmä pozadie, ktoré spracované potraviny poskytujú deťom, teda že nie sú pre deti dobré.
Paštétové zmesi používané na konzervovanie a dochucovanie obsahujú dusitany draselné alebo sodné, pričom nitrózoamíny, ktoré produkujú, môžu poškodzovať bunky, zhoršovať funkciu pečene a vo väčšom množstve dokonca viesť k poruchám spánku.
Väčšina týchto spracovaných potravín sa konzumuje na raňajky alebo večeru a niektoré výskumy neuvádzajú, aké množstvo je pre dospelých a deti zdravé.
Napriek tomu by sme sa mali snažiť vyberať, čo jeme, a predovšetkým, čím kŕmime svoje deti.
Zdieľajte tieto informácie aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply