
Zloženie:
- 50 dkg tvarohu
- nastrúhaná kôra a šťava z 2 citrónov
- 5-7 olúpaných broskýň nakrájaných na malé kúsky
- 5 dl smotany
- 2 stužovače šľahačky
- 10 dkg masla izbovej teploty
- cukor – podľa chuti
- 5-6 vanilkových cukrov
- 2 balíčky piškótového cesta
- 10 dkg horkej čokolády
- trochu vlažného mlieka (osladeného) na namáčanie piškót.cesta
Príprava:
- Tvaroh pretlačte, pridajte nastrúhanú kôru a šťavu z citrónov, vanilkový cukor, cukor podľa chuti, dobre premiešajte a potom pridajte zmäknuté maslo.
- Broskyne umyjem a potom ich po jednej pridávam do tvarohového krému, pričom ich vždy premiešam s broskyňami, aby nezhnedli – preto ich pridávam po jednej. Smotanu na šľahanie vyšľahám spolu s 2 stužovačmi do tuha. Ja 2/3 z nej pridám k tvarohovému krému a jemne premiešam, aby sa spojil.
- Polovicu piškótového cesta, namočeného v osladenom mlieku, som dala do zapekacej misy, rovnomerne som naň rozotrela polovicu tvarohového krému, potom opäť namočené cesto a navrch druhú polovicu krému. Navrch som natrela zvyšnú tretinu šľahačky.
- Nakoniec: Na miernom ohni rozspustíte horkú čokoládu, najprv s trochou mlieka, za stáleho miešania, potom pridajte toľko mlieka, aby vznikla redšia, kvapkavá čokoláda a malou lyžičkou ju nakvapkajte na vrch, ako je znázornené na obrázku – nepokrývajte ju rovnomerne!
- Prikryjem koláč a dám do chladničky aspoň na pol dňa, a potom je pripravený na podávanie.
- TIP: Namiesto piškótového cesta môžete použiť detské piškóty! V zime môžete použiť aj iné ovocie, mrazené ovocie!
Prajeme dobrú chuť! 👍😋
Leave a Reply