Ľahký a osviežujúci koláč s ovocím a tvarohom. Bez pečenia!

Zloženie:

  • 50 dkg tvarohu
  • nastrúhaná kôra a šťava z 2 citrónov
  • 5-7 olúpaných broskýň nakrájaných na malé kúsky
  • 5 dl smotany
  • 2 stužovače šľahačky
  • 10 dkg masla izbovej teploty
  • cukor – podľa chuti
  • 5-6 vanilkových cukrov
  • 2 balíčky piškótového cesta
  • 10 dkg horkej čokolády
  • trochu vlažného mlieka (osladeného) na namáčanie piškót.cesta

Príprava:
  1. Tvaroh pretlačte, pridajte nastrúhanú kôru a šťavu z citrónov, vanilkový cukor, cukor podľa chuti, dobre premiešajte a potom pridajte zmäknuté maslo.
  2. Broskyne umyjem a potom ich po jednej pridávam do tvarohového krému, pričom ich vždy premiešam s broskyňami, aby nezhnedli – preto ich pridávam po jednej. Smotanu na šľahanie vyšľahám spolu s 2 stužovačmi do tuha. Ja 2/3 z nej pridám k tvarohovému krému a jemne premiešam, aby sa spojil.
  3. Polovicu piškótového cesta, namočeného v osladenom mlieku, som dala do zapekacej misy, rovnomerne som naň rozotrela polovicu tvarohového krému, potom opäť namočené cesto a navrch druhú polovicu krému. Navrch som natrela zvyšnú tretinu šľahačky.
  4. Nakoniec: Na miernom ohni rozspustíte horkú čokoládu, najprv s trochou mlieka, za stáleho miešania, potom pridajte toľko mlieka, aby vznikla redšia, kvapkavá čokoláda a malou lyžičkou ju nakvapkajte na vrch, ako je znázornené na obrázku – nepokrývajte ju rovnomerne!
  5. Prikryjem koláč a dám do chladničky aspoň na pol dňa, a potom je pripravený na podávanie.
  • TIP: Namiesto piškótového cesta môžete použiť detské piškóty! V zime môžete použiť aj iné ovocie, mrazené ovocie!
Prajeme dobrú chuť! 👍😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*