![](https://babickinerady.sk/wp-content/uploads/2023/02/1-6-1.jpg)
- Nepečené dezerty sú v poslednom čase veľmi obľúbené. Dnešný recept uvítajú najmä tí, ktorí sa z nejakého dôvodu do pečenia nehrnú. Ľahký, osviežujúci a skutočne lahodný dezert, ktorý poteší aj toho najnáročnejšieho návštevníka.
- Ponúkame vám recept na krémový dezert bez pečenia. Dovolíme si tvrdiť, že ingrediencie nájdete doma v špajzi a chladničke. Tak začnite hneď a urobte svojim blízkym radosť aj vo všedný deň. Je to jednoduché aj pre začiatočníkov. Tak sa do toho pustite s chuťou!
Potrebujete:
- 1 liter mlieka
- 250 g polohrubej múky
- 250 g krupicového cukru
- 2 žĺtky
- maslové sušienky
- 125 g masla
- 2 dl smotany
- 1 tabuľka kvalitnej čokolády
- mlieko s rumovou príchuťou na zvlhčenie sušienok
Postup
- Do hrnca nalejte celý 1 liter mlieka, primiešajte múku a potom pridajte cukor a žĺtky. Miešajte, kým zmes pekne nezhustne. Vypnite sporák a nechajte vychladnúť. Pridajte maslo a šľahajte do hladka.
- Samostatne vyšľahajte tuhú smotanu a pridajte polovicu nastrúhanej čokolády. Oba krémy dajte zatiaľ do chladničky.
- Zmiešajte malé množstvo mlieka s trochou rumu alebo arómy. Piškóty namočte do zmesi a vyložte nimi dno napríklad sklenenej zapekacej misy. Potom nanesieme časť maslového krému, vrstvu šľahačky a čokolády a opäť navlhčené piškóty.
- Postup opakujte, kým nebudete mať materiál. Na povrchu dezertu by mala byť šľahačka. Nakoniec posypte zvyškom strúhanej čokolády.
- Dezert môžete podávať hneď, ale odporúčame ho pred konzumáciou na niekoľko hodín uložiť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť!
Leave a Reply