Nepečený krémový dezert s čokoládou, super nielen na nedeľu!

  • Nepečené dezerty sú v poslednom čase veľmi obľúbené. Dnešný recept uvítajú najmä tí, ktorí sa z nejakého dôvodu do pečenia nehrnú. Ľahký, osviežujúci a skutočne lahodný dezert, ktorý poteší aj toho najnáročnejšieho návštevníka.
  • Ponúkame vám recept na krémový dezert bez pečenia. Dovolíme si tvrdiť, že ingrediencie nájdete doma v špajzi a chladničke. Tak začnite hneď a urobte svojim blízkym radosť aj vo všedný deň. Je to jednoduché aj pre začiatočníkov. Tak sa do toho pustite s chuťou!
Potrebujete:
  • 1 liter mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g krupicového cukru
  • 2 žĺtky
  • maslové sušienky
  • 125 g masla
  • 2 dl smotany
  • 1 tabuľka kvalitnej čokolády
  • mlieko s rumovou príchuťou na zvlhčenie sušienok

Postup
  • Do hrnca nalejte celý 1 liter mlieka, primiešajte múku a potom pridajte cukor a žĺtky. Miešajte, kým zmes pekne nezhustne. Vypnite sporák a nechajte vychladnúť. Pridajte maslo a šľahajte do hladka.
  • Samostatne vyšľahajte tuhú smotanu a pridajte polovicu nastrúhanej čokolády. Oba krémy dajte zatiaľ do chladničky.
  • Zmiešajte malé množstvo mlieka s trochou rumu alebo arómy. Piškóty namočte do zmesi a vyložte nimi dno napríklad sklenenej zapekacej misy. Potom nanesieme časť maslového krému, vrstvu šľahačky a čokolády a opäť navlhčené piškóty.
  • Postup opakujte, kým nebudete mať materiál. Na povrchu dezertu by mala byť šľahačka. Nakoniec posypte zvyškom strúhanej čokolády.
  • Dezert môžete podávať hneď, ale odporúčame ho pred konzumáciou na niekoľko hodín uložiť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*