Jednoduchý, rýchly a chutný čokoládový koláčik, ktorý zvládne každý!

  • Toto kakaové cesto používam na rôzne druhy koláčov, je to veľmi chutné, ľahko spracovateľné miešané cesto. Používam ho na pečenie muffinov alebo ho plním so smotanovým krémom.
Zloženie:
  • 60 g kakaa
  • 340 g hladkej múky
  • 100 g múky polohr.múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 200 g masla
  • 300 g cukru
  • 4 vajcia
  • 5-6 polievkových lyžíc mlieka
  • 1 polievková lyžica broskyňového džemu
  • 100 g horkej čokolády + 3 PL oleja na varenie alebo masla

Príprava:
  1. Rúru predhrejte na 180 °C, zmiešajte suché prísady. Vajcia zmiešajte s cukrom, pridajte zmäknuté maslo a dobre premiešajte. Pridám džem a mlieko, potom nasypem suché prísady a premiešam. Cesto vylejem na plech a pečiem 20 minút, potom skontrolujem a podľa potreby pečiem ešte 5 minút. Neprepečte ho, inak bude suchý.
  2. Po vychladnutí natrite vrch broskyňovým džemom a pokvapkajte čokoládovou polevou. Čokoládu nalámeme do malých misiek a pridáme 2-3 lyžice oleja alebo smotany. Zahrievam ho v mikrovlnnej rúre na 40 °C (15 sekúnd v mikrovlnke, vyberiem, premiešam, 15 sekúnd opäť v mikrovlnke, vyberiem, premiešam).
  3. Kvapkám ho na vrch koláča a uhladzujem ho stierkou. Pomocou plastového vykrajovača na sušienky vytvorím pruhovaný vzor, koláč vložím do chladničky. Asi po pol hodine ho vyberiem, kým je poleva ešte trochu mäkká a nakrájam ho. Potom nechám ešte vychladnúť.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*