- Tento recept ma naučila moja mama, je to mäkká, nadýchaná a veľmi jednoduchá farebná roláda z maslových sušienok. Deti ju milujú.
Porcie: 12
Ingrediencie:
- 6 vajec
- 7 lyžíc práškového cukru
- 60 ml oleja
- 60 ml mlieka
- 1 polievková lyžica kakaa
- 5 lyžíc horúcej vody
- 6 polievkových lyžíc polohrubej múky
Krémy:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice cukru
- 200 g mascarpone
- 100 g mletých maslových sušienok
- 100 g mliečnej čokolády
- 50 g horkej čokolády
Postup:
- Najprv si v horúcej vode vyšľaháme kakao..bielky s polovicou cukru vyšľaháme na sneh..zvlášť vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru pridáme olej, mlieko..potom vmiešame múku a premiešame..nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
- Rozdeľte cesto na dve časti…Žlté cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie (25 x 35) a potom cik-cak na hnedé cesto.
- Piškótu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C…Hneď po vložení plechu znížime teplotu na 180 °C a pečieme v závislosti od rúry 15 – 20 minút…Upečenú piškótu otočíme na utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier na pečenie, stočíme roládu a necháme vychladnúť.
- Najprv vyšľaháme šľahačku..potom zvlášť vyšľaháme mascarpone a cukor..potom pridáme šľahačku k mascarpone a premiešame. Krém rozdelíme na 2 časti.
- Do jednej časti vmiešame mleté sušienky a do druhej časti pridáme rozpustenú mliečnu čokoládu, ale necháme ju vychladnúť.
- Rozvaľkajte roládu..neskôr na ňu naneste sušienkovú náplň a potom čokoládovú náplň..nechajte si trochu z každej náplne na ozdobu..nastrúhajte a posypte čokoládovú náplň horkou čokoládou, môžete použiť aj hobliny..zrolujte roládu..
- Povrch natrite ušetreným krémom a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby stuhla a vychladla..Vrch môžete tiež natrieť a ozdobiť šľahačkou.
Leave a Reply