Kokosové slimáky: Dobrota pre každého!

  • Robím ich často. Sú vynikajúce. Stojí za to upiecť (namiesto kokosu ho môžete pripraviť aj s orechami).
Prísady:
  • 50 dkg hl. múky
  • 25 dkg masla alebo margarínu
  • 4 žĺtky
  • 1 dl mlieka
  • 3 dkg droždia
  • 1 polievková lyžica cukru
  • štipka soli
Náplň:
  • 4 vaječné bielky
  • 35 – 40 dkg práškového cukru
  • 10-15 dkg strúhaného kokosu
  • šťava z polovice citrónu

Postup:
  1. Do múky vmiešame maslo, pridáme žĺtky a droždie namočené v osladenom mlieku a vymiesime.
  2. Rozdeľte cesto na dve časti, roztiahnite ich na obdĺžnik a polovicu naplňte krémom, zrolujte ho do valca a nakrájajte na hrúbku prsta, druhý plát pečte rovnakým spôsobom pri 180 stupňoch do zlatista.
Prajeme dobrú chuť a príjemné pečenie.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*