Pochúťka za 20 minút, po ktorej si celá rodina bude oblizovať prsty!

  • Premýšľate, čo pripraviť pre svoju rodinu na nedeľný obed? Alebo čakáte hostí a chceli by ste sa pred nimi blysnúť nejakým netradičným chutným jedlom?
  • Tak či onak, vyskúšajte úžasné plnené kuracie prsia s lahodnou zeleninovou náplňou, obalené v chrumkavom strúhankovom cestíčku. Šťavnatý plátok mäsa ukrýva lahodnú zeleninovo-syrovú zmes, ktorej plnej chuti sa nedá odolať.

Prísady:
  • ✗ 8 kuracích prsných filiet
  • ✗ 250 g mrazenej zeleniny (hrášok, kukurica, fazuľa podľa chuti)
  • ✗ 3 vajcia
  • ✗ 150 g strúhaného syra
  • ✗ 100 g masla
  • ✗ 200 g strúhanky
  • ✗ soľ a korenie
  • ✗ hladká múka na obalenie
  • ✗ olej na vyprážanie


Postup
  1. Zeleninovú zmes krátko povarte v malom množstve osolenej vody. V miske rozšľaháme dve vajcia, pridáme nastrúhaný syr, maslo a vychladnutú a scedenú zeleninu. Jemne premiešajte, aby sa zelenina nerozmixovala na kašu.
  2. Mäso nakrájame na širšie plátky, osolíme a okoreníme. Do stredu navrstvíme primerané množstvo plnky, plátok preložíme a zaistíme špáradlom. Obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Náš tip
– pred podávaním nakrájajte mäso na šikmé plátky, aby ste zvýraznili farebnú plnku v mäse.
– zo zvyšnej plnky vytvarujte malé mäsové guľky, obalte ich vo zvyšnom vajci alebo len v strúhanke a vypražte na oleji.
– prebytočný tuk z vyprážaných kúskov odsajte papierovým obrúskom

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*