- Gaštanový krém robí túto tortu úžasnou, ktorú odporúčame milovníkom lahôdok!
Ingrediencie / 6 porcií
- 50 dkg sušienky rozdrvené
- 15 dkg masla
- 3 lyžice nesladeného kakaového prášku
- 5 lyžíc práškového cukru
- 2,5 dl čiernej kávy
- 1 ČL masla (na vymastenie formy)
Na náplň
- 50 dkg gaštanovej hmoty (kandizovaná)
- 0,5 dl rumu (alebo rumovej arómy)
- 5 dl šľahačky (sladenej)
- 20 g želatíny
- 1,5 dl ovocnej šťavy (na želatínu)
Na ozdobu
- 15 dkg červených ríbezlí (alebo čučoriedok, marhuľovej zaváraniny)
- 5 lyžíc čokoládových hoblín
Príprava
- Suroviny na základ zmiešame v miske.
- Uhlaďte do maslom vymastenej tortovej formy tak, aby sa zmes dostala do kruhu po stranách formy.
- Želatínu povaríme, kým trochu nevychladne, smotanu vyšľaháme do tuhej peny. (Dva poháre vody si odložíme na ozdobu.)
- Pomocou nízkej rýchlosti kuchynského robota pridajte gaštanovú hmotu do krému.
- Podľa chuti prilejeme rum, 4-5 polievkových lyžíc práškového cukru, potom natenko pridáme uvarenú želatínu.
- Hotový krém uhladíme do tortového základu.
- Šľahačku odtlačíme hviezdičkou, ozdobíme ovocím a čokoládovými hoblinkami.
- Dáme do chladničky na 2-3 hodiny, aby sa dalo krájať.
- Dá sa pripraviť aj deň vopred.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply