- Postaví vás na nohy doslova za pár minút a navyše si pochutnáte.
Ingrediencie
- 1 cibuľa
- 1 bravčové koleno
- 750 g bravčovej krkovičky s kosťou
- 2 až 3 strúčiky cesnaku
- Soľ, mleté korenie a 5 guličiek celého korenia
- 3 litre nálevu z kyslej červenej kapusty
- 200 g kyslej kapusty
- 1 kg zemiakov
Postup
- Nálev z kapusty dajte do hrnca, pridajte nakrájanú kyslú kapustu, korenie, mäso a olúpanú nadrobno nakrájanú cibuľu. Priveďte do varu a na malom plameni zvoľna varte, kým mäso nezmäkne.
- Zemiaky umyte, olúpte a nakrájajte na väčšie kocky. Varte zlášť v osolenej vode domäkka.
- Akonáhle mäso opadáva z kosti, je polievka hotová. Dochuťte ju soľou a prelisovaným cesnakom. Ak sa vám zdá málo kyslá, môžete pridať citrónovú šťavu. Pokiaľ sa vám zdá naopak kyslá moc, prilejte vodu a nechajte krátko povariť.
- Polievku nalejte na tanier, doprostred dajte niekoľko kociek varených zemiakov a posypte zelenou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Podávajte s čerstvým chlebom.
Prajeme dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply