Prenádherná torta Red Velvet, ktorá schová do kapsy aj tie najdrahšie torty z cukrárne: 2 recepty na krémy, ktoré držia!

Takúto nádheru môžete mať aj na vašom stole. Stačí, keď sa naučíte svieži Red Velvet korpus. Pokiaľ chcete kakaový, tak jednoducho vynechajte červené farbivo a nechajte len kakao. Zdobenie vytvoríte pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špicou.

Na tortovú formu s priemerom 18 cm.

Potrebujeme:

180 g zmäknutého masla

1 lyžičku červeného potravinárskeho farbiva – pre ešte sýtejší odtieň 1 a ½ až 2 lyžičky

210 g kryštálového cukru

4 vajcia

375 g hladkej múky

30 g kakaa

1 a 1/2 lyžičky soli

360 ml cmaru

2 lyžičky vínneho octu

2 lyžičky sódy bikarbóny

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto. Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Po jednom zašľaháme vajíčka. V cmare si rozmiešame farbivo a múku.Múku, kakao a soľ preosejeme. Postupne k maslovej zmesi striedavo pridávame suché prísady a zafarbený cmar. V octom rozmiešame sódu. Keď zmes napení, ručne vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme do 2 foriem vyložených papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C približne 30 minút.

Recepty na krém nájdete na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*