Prenádherná torta Red Velvet, ktorá schová do kapsy aj tie najdrahšie torty z cukrárne: 2 recepty na krémy, ktoré držia!

Na krém č 1.

4 bielky

200 g cukru krupica

320 g zmäknutého masla

Postup:

Bielky s cukrom dáme do kovovej misky, tú postavím na hrniec s trochou vody a dáme variť. Nad vodnou parou kovovou metličkou šľaháme tak dlho, až sa cukor rozpustí. Zmes šľahaním zmatnie, je lepkavá a počas zahrievania sa na nej vytvorí biela pena. Pozor však na príliš vysokú teplotu, bielky sa nesmie zraziť.

Misku zložíme z pary a elektrickým šľahačom šľaháme na najvyššej rýchlosti až do vychladnutia. Získame tak hustý, mierne lepkavý sneh, ktorý krásne drží. Mäkké maslo zamiešame do bielkového snehu, až sa všetko dobre spojí. Opatrne môžeme vmiešať pomocou šľahača, aby sme však mali istotu, že sa krém nezrazí, vmiešame maslo ručne. Zrazený krém možno napraviť tak, že sa krém dá nahriať nad vodnú paru, on povolí a spojí sa, len je potom trochu redšia a musí sa nechať pred použitím znovu trochu stuhnúť v chladničke. Hotový krém môžeme ešte dochutiť podľa nášho vkusu.

Pokračovanie na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*