![](https://babickinerady.sk/wp-content/uploads/2023/04/Prajitura-rapida-cu-iaurt-si-banane-5.jpg)
Potrebujeme:
- 350 g bieleho jogurtu
- 350 g mascarpone
- 100 g práškového cukru
- 50 g nasekanej čokolády alebo čokoládových lupienkov
- 10 g instantnej želatíny – nevážil som to, dal som 2 čajové lyžičky
- 16-18 dlhých piškótov
- 100 ml mlieka + 30 ml
- 30 ml likéru Latte Macchiato – voliteľné, pokiaľ ho nemáte, nedávajte a môžete pridať trochu kávy, vanilky…
- 2 zrelé banány
![](http://babickinerady.sk/wp-content/uploads/2018/12/postupikona-300x225.png)
Postup:
- Želatínu nasypte do kovovej misky a zalejte 50 ml studenej vody. Mascarpone zmiešajte s práškovým cukrom, kým nebude hladké a pevné. Zľahka vmiešajte jogurt a čokoládu.
- Napučanú želatínu zmiešajte s 30 ml mlieka a vo vodnom kúpeli, alebo mikrovlnke rozpustite (nevarte). Želatína sa následne nechá vychladiť na izbovú teplotu a vloží sa do jogurtového krému. Pripravte obdĺžnikový podnos s rozmermi 24 cm / 14 cm a vložte do nej potravinovú fóliu.
- Uložte vrstvu piškótov namočených do mlieka (100 ml) zmiešaného s likérom alebo kávou. Nepoužívajte sladký sirup, piškóty sú dosť sladké. Dajte na piškóty pár polievkových lyžíc krému a rovnomerne rozotrite.
- Uložte kúsky banánov do stredu a zalejeme zvyškom krému. Znovu uložte na krém vrstvu máčaných piškótov, potom prikryte fóliou a nechajte vychladnúť 3-4 hodiny alebo najlepšie cez noc.
Leave a Reply