Nechcete predsa jesť zeleninu plnú chemikálií? Zamyslite sa nad tým, že ak to so zeleninou a ovocím preženiete, všetky sa vám dostanú do organizmu. Škodcov síce musíte kontrolovať, ale zvoľte si prirodzenejšie riešenie.
- 1. Keď sadenice začnú rásť a vytvoria 3-4 rady listov, ošetrite ich nasledujúcim živným roztokom. Do vedra s vodou pridajte 30 kvapiek jódu, 20 gramov pracieho mydla a 1 liter mlieka. Každých 10 dní zalievajte kríky touto zmesou.
- 2. Večer namočte do vedra vody kúsok chleba, ráno ho rozdrvte, pridajte malú fľaštičku jódu, do 1 vedra vody pridajte 1 liter tejto zmesi a zalejte ňou uhorky. Zvyšky skladujte na chladnom mieste, tento prostriedok používajte na uhorky raz za dva týždne.
- 3. Vo vedre s vodou rozpustite 2 litre srvátky a 150 gramov cukru. Ak budete uhorky polievať touto vodou, úroda bude oveľa vyššia.
- 4.Naplňte 700 ml nádobu cibuľovými šupkami, pridajte ich do 10 litrov vody a priveďte do varu. Keď zovrie, stiahnite z ohňa, nechajte stáť 12 – 14 hodín a sceďte. Odvar zmiešajte s vodou v pomere 1:4 a zalejte ním uhorky, pričom dbajte na to, aby boli listy zakryté.
- 5. Uhorky zalejte zmesou srvátky a vody v pomere 1:5.
- 6.Pri zalievaní buďte opatrní: uhorky neprelievajte a nezalievajte veľmi studenou vodou.
Podeľte sa aj s ostatnými o tieto zaujímavé tipy!
Leave a Reply