Táto nakladaná kapusta je skutočnou lahôdkou!

Existuje nespočetné množstvo spôsobov nakladanej kapusty a každý si môže zeleninu obmieňať podľa vlastnej chuti. Teraz je čas zjesť čo najviac, pretože v zime bude výber oveľa menší!

Táto nakladaná kapusta je skutočnou lahôdkou, ťažko jej odolať! Dobré je, že ju môžete zjesť už za dva dni!

Ingrediencie:

  • kapusta
  • mrkva
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 polievková lyžica cukru
  • studená voda, potom sa uvarí

Príprava:

  • 1.Očistite, umyte a nakrájajte kapustu a mrkvu na tenké pásiky.
  • 2.Kapustu a mrkvu uložíme vo vrstvách alebo aj zmiešané do 3-litrového pohára alebo suda. Dobre pritlačte, aby sa tam zmestilo čo najviac.
  • 3.Priveďte studenú vodu do varu a nalejte ju do pohára. Chvíľu počkajte, pretože zelenina ju nasiakne a vy ju budete musieť doplniť.
  • 4.Keď ste naplnili nádobu dostatočným množstvom vody, aby bola zelenina pokrytá, pridajte soľ a cukor. Namiesto cukru môžete použiť aj med.
  • 5.Nádobu vložte do hlbšej misy, pretože bude stále púšťať šťavu.
  • 6.Po jednom alebo dvoch dňoch bude kapusta hotová. Časť z nej dajte na tanier, pridajte tenký plátok cibule, pokvapkajte olivovým olejom a môžete jesť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*