Ingrediencie
Cesto:
- 6 vajec
- 20 dkg cukru
- 8 lyžíc teplej vody
- 25 dkg polohr.múky
- 1 lyžička. prášok do pečiva
- 3 polievkové lyžice kakaa
Krém
- 6 dl mlieka
- 2 polievkové lyžice vanilkového pudingového prášku
- 15 dkg maslo
- 10 dkg práškového cukru
- 2 ČL vanilkového cukru
Vrch:
- strúhaná horká čokoláda
Príprava:
- 1. Suroviny na cesto zmiešame kuchynským robotom, vypracujeme piškótu a polovicu vyrovnáme do podlhovastého plechu vymasteného maslom. Do druhej polovice pridáme kakao a opatrne uhladíme na cesto.
- 2. Pečenie: vo vyhriatej rúre, na 165 stupňov, asi 25 minút s horúcim vzduchom.
- 3. Na krém uvaríme 2 lyžice vanilkového pudingového prášku v 6 dl mlieka a po vychladnutí pridáme zmes 15 dkg masla a 10 dkg práškového cukru. Krém je vhodné pripraviť ako prvý, aby vychladol. Natrieme na hotové vychladnuté cesto a dáme do chladničky.
- 4. Posypeme strúhanou čokoládou a máme hotovo.
Dobrú chuť!
Leave a Reply