Akých je 15 najčistejších potravín bez pesticídov? Jedným zo spôsobov, ako sa vyhnúť toxickým rezíduám, je preferovať ekologicky pestované ovocie a zeleninu.
Ale pre prípady, keď je bio príliš drahé alebo nedostupné, Environmental Working Group zostavila „čistých pätnásť potravín“, ktoré zahŕňajú bežne pestované ovocie a zeleninu, ktoré majú najnižšie šance na kontamináciu toxickými látkami a sú nasledovné :
- 1. Avokádo
- 2. Kukurica cukrová
- 3. Ananás
- 4. Kapusta
- 5. Mrazený hrášok
- 6. Cibuľa
- 7. Špargľa
- 8. Mango
- 9. Papája
- 10. Kiwi
- 11. Baklažán
- 12. Grapefruit
- 13. Melón
- 14. Karfiol
- 15. Sladký zemiak
Podeľte sa o tento zoznam aj s ostatnými.
Leave a Reply