- Ruské klobúky sú nielen veľmi obľúbené, ale aj veľmi chutné kolieska s vanilkovým krémom, kokosom a čokoládou.
Potrebujeme:
Cesto:
- 12 vajec
- 12 lyžíc kr. cukor
- 10 lyžíc voda
- 3 lyžice kakao
- 1/2 bal. prášok do pečiva
- 250 g polohrubá múka
Krém:
- 500 ml mlieko
- 5 lyžíc hladká múka
- 1 bal. vanilkový cukor
- 150 g Kr. cukor
- 125 g maslo
- 100 g práškový cukor
Ďalej budeme potrebovať:
- 100 g čokoláda
- 50 g maslo
- 2 lyžice olej
- 150 g kokos
Postup:
- Bielky vyšľaháme s cukrom (4 lyžice) do peny.
- Žĺtky spolu s cukrom (8 lyžíc) vyšľaháme do peny, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
- Nakoniec jemne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
- Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
- Mlieko, múku, Kr. a vanilkový cukor dáme variť na mierny oheň – uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
- Postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
- Vyšľaháme hladký krém.
- Z cesta pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré zlepíme krémom.
- Boky tiež potrieme krémom a obalíme ich v kokose. Nakoniec už len čokoládová poleva: Vrch zalejeme čokoládou, do ktorej sme pridali maslo a olej.
Prajeme dobrú chuť a príjemnú prípravu :).
Leave a Reply