Tu je pôvodný recept, ako správne uskladniť lečo na zimu bez konzervantov!

  • V lete sme naozaj zahltení nadbytkom zeleniny a ovocia. Aby naše telo aj v zime malo dostatok vitamínov a minerálov, pripravme si niečo aj na zimu.
Ingrediencie:
  • 5 kg papriky
  • 4 kg paradajok
  • 1 šálka cukru
  • 2 štipky soli
  • 2 polievkové lyžice 9% octu
  • 1 šálka rastlinného oleja
Príprava:
  • 1. Paradajky prepasírujeme, papriky umyjeme, očistíme a nakrájame.
  • 2. Do paradajkovej omáčky pridajte cukor a soľ, potom ju dajte na sporák. Keď začne variť, pridajte nakrájanú papriku a olej. Po vyvarení paradajkovej šťavy ju nechajte variť ďalších 30 minút.
  • 3. Hrniec odstavíme z ohňa a pridáme ocot. Lyžicou nalejte lečo do sterilizovaných pohárov, zatvorte ich, otočte hore dnom a potom ich prikryte hrubou prikrývkou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*