Pudingová dobrota s luxusne čokoládovou polevou. Prípravu vládnu aj začiatočníci!

Suroviny
Cesto:
  • 2 šálky cukru
  • 4 ks vajec
  • 2,5 šálky hladkej múky
  • 1 šálka mlieka
  • 3/4 šálky rastlinného oleja
  • 2 a 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilky
Náplň:
  • 2 bal.vanilkový puding
  • 700 ml mlieko

Poleva:
230 g čokoláda
1 šálka smotany na šľahanie


Postup prípravy

1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny a postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo s mliekom a rastlinným olejom. Pripravené cesto navrstvíme na plech s veľkosťou 23 x 33 cm. Plech sme vymastili tukom a vysypali hrubou múkou (môžete použiť aj papier na pečenie). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata. Upečené cesto vyberieme, druhou stranou varešky urobíme dierky a necháme vychladnúť.

2. Klasicky si pripravíme vanilkový puding. Môžeme pridať aj cukor, každý podľa toho, aký sladký koláč chce. Navrstvíme na vychladnuté cesto a pekne uhladíme. Necháme vychladnúť.

3. Smotanu ohrejeme na miernom ohni, ale nevaríme. Keď máme smotanu ohriatu, odstavíme ju z ohňa a pridáme na kúsky nalámanú čokoládou. Miešaním ju rozpustíme a navrstvíme na vychladnutý puding. Odložíme do chladničky a podávame.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*