Suroviny
Cesto:
- 2 šálky cukru
- 4 ks vajec
- 2,5 šálky hladkej múky
- 1 šálka mlieka
- 3/4 šálky rastlinného oleja
- 2 a 1/4 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilky
Náplň:
- 2 bal.vanilkový puding
- 700 ml mlieko
Poleva:
230 g čokoláda
1 šálka smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny a postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo s mliekom a rastlinným olejom. Pripravené cesto navrstvíme na plech s veľkosťou 23 x 33 cm. Plech sme vymastili tukom a vysypali hrubou múkou (môžete použiť aj papier na pečenie). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata. Upečené cesto vyberieme, druhou stranou varešky urobíme dierky a necháme vychladnúť.
2. Klasicky si pripravíme vanilkový puding. Môžeme pridať aj cukor, každý podľa toho, aký sladký koláč chce. Navrstvíme na vychladnuté cesto a pekne uhladíme. Necháme vychladnúť.
3. Smotanu ohrejeme na miernom ohni, ale nevaríme. Keď máme smotanu ohriatu, odstavíme ju z ohňa a pridáme na kúsky nalámanú čokoládou. Miešaním ju rozpustíme a navrstvíme na vychladnutý puding. Odložíme do chladničky a podávame.
Leave a Reply