Tajomstvo perfektného gulášu, ktoré by mal poznať každý!

  • Jedným z našich obľúbených, svetoznámych jedál je guláš. Teraz vám ukážeme, ako si pripraviť naozaj lahodný guláš podľa starodávneho receptu. Niekoľko dôležitých ingrediencií, ktoré sa určite oplatí použiť na prípravu toho pravého guláša:
Suroviny:
  • hovädzie mäso,
  • zemiaky,
  • cibuľa,
  • cesnak,
  • maslo,
  • paradajky,
  • sladká a pálivá paprika,
  • korenie, soľ,
  • bobkový list,
  • 1 lyžička hl. múky,
  • 2 lyžice smotany.

Ako urobiť pravý guláš?
  1. Mäso nakrájame na kocky, potom ho opečieme na masle, kým nebude mať peknú farbu. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď to je dobre opečené, preložíme do väčšieho hrnca a pridáme soľ, papriku, bobkové listy a ošúpané paradajky.
  2. Zalejte teplou vodou. Varte na miernom ohni cca. na hodinu a pol. Feferónku nakrájame na tenké kolieska, a keď sa guláš varí hodinu, pridáme ju spolu so zemiakmi nakrájanými na kocky.
  3. Múku zmiešame s trochou vody a smotanou tak, aby bola bez hrudiek. Opatrne pridajte do polievky, nechajte ešte 1-2 minúty povariť a je hotová.
  4. K tomuto lahodnému, pikantnému a sýtemu jedlu sa najlepšie hodí pohár jemného suchého červeného vína.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*