- Dnes by som sa s vami chcela podeliť o mimoriadne chutný a jednoduchý recept na rezne z kuracieho stehna. Jedlo, ktoré dokonale spája výraznú chuť a jemnú textúru.
- Ich šťavnatosť a nižší obsah tuku predstavujú atraktívnu alternatívu k tradičným bravčovým rezňom a lákajú milovníkov zdravých aj objavujúcich chutí na kulinárskej ceste.
Ingrediencie na 3 porcie:
- 3 kuracie stehná (bez kostí a kože)
- 2 vajcia
- 1/2 šálky mlieka
- 4-5 strúčikov cesnaku prelisovaných cez lis
- pšeničná hl. múka
- strúhanka
- olej na vyprážanie
- čierne korenie
- soľ
Postup:
- Umyté a osušené kuracie stehná rozšľaháme paličkou ako na bravčové kotlety. Mleté mäso podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením a z oboch strán potrieme prelisovaným cesnakom. Takto ochutené mäso dáme na cca 1 hodinu do chladničky, aby nasiaklo do korenia.
- Vajcia dáme do misky, pridáme mlieko a všetko rozšľaháme vidličkou. Rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajci a mlieku a nakoniec v strúhanke.
- Na rozpálenom oleji na miernom ohni opečieme rezne z oboch strán dozlatista. Takéto rezne smažíme o niečo dlhšie ako prsia alebo bravčové kotlety. Prebytočný tuk z vyprážaných rezňov scedíme na papierovej utierke.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite zdieľať recept aj so svojou rodinou, ktorú to tiež určite poteší.
Leave a Reply