Najlepšie rezne z kuracieho stehna, ktoré sme si tak obľúbili, že iné už ani nerobíme.

  • Dnes by som sa s vami chcela podeliť o mimoriadne chutný a jednoduchý recept na rezne z kuracieho stehna. Jedlo, ktoré dokonale spája výraznú chuť a jemnú textúru.
  • Ich šťavnatosť a nižší obsah tuku predstavujú atraktívnu alternatívu k tradičným bravčovým rezňom a lákajú milovníkov zdravých aj objavujúcich chutí na kulinárskej ceste.

Ingrediencie na 3 porcie:
  • 3 kuracie stehná (bez kostí a kože)
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky mlieka
  • 4-5 strúčikov cesnaku prelisovaných cez lis
  • pšeničná hl. múka
  • strúhanka
  • olej na vyprážanie
  • čierne korenie
  • soľ

Postup:
  1. Umyté a osušené kuracie stehná rozšľaháme paličkou ako na bravčové kotlety. Mleté mäso podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením a z oboch strán potrieme prelisovaným cesnakom. Takto ochutené mäso dáme na cca 1 hodinu do chladničky, aby nasiaklo do korenia.
  2. Vajcia dáme do misky, pridáme mlieko a všetko rozšľaháme vidličkou. Rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajci a mlieku a nakoniec v strúhanke.
  3. Na rozpálenom oleji na miernom ohni opečieme rezne z oboch strán dozlatista. Takéto rezne smažíme o niečo dlhšie ako prsia alebo bravčové kotlety. Prebytočný tuk z vyprážaných rezňov scedíme na papierovej utierke.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite zdieľať recept aj so svojou rodinou, ktorú to tiež určite poteší.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*