- Podľa maminy si kuriatko zamilujete – vďaka medovej marináde je krásne zlaté, chrumkavé a veľmi chutné.
Potrebujeme:
- 9 kuracích stehien
- Soľ
- Korenie
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 3 lyžice medu
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 3 zemiaky
- soľ
- 2 lyžice oleja
Na šalát:
- čínska kapusta
- 1 uhorka
- 1 paradajka
- 1 žlté paradajky
- avokádo
- cibuľa
- petržlenová vňať
- 2 lyžice oleja, 1/2 lyžice francúzskej horčice
- nasekaný kôpor
Postup:
- Kuracie stehienka dáme do misky. Pridáme sójovú omáčku, med, olej, soľ, korenie a dobre premiešame. Prikryjeme a necháme marinovať asi 10-15 minút.
- 3 zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Pridáme soľ, korenie, olej a dobre premiešame v miske. Zemiaky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Na zemiaky uložíme stehienka a potrieme zvyšnou marinádou. Pečieme vo vyhriatej rúre 35-40 minút pri 180°C.
- Na šalát si nakrájame všetky prísady a zamiešame v miske. Pridáme horčicu, olej, soľ a premiešame. Kôpor nasekáme nadrobno.
- Stehienka a zemiaky podávame so šalátom a posypané kôprom.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply