- Zabudnite na mastné langoše a vyskúšajte tie, podľa chorvátskeho receptu, ktoré som prvýkrát ochutnala na dovolenke a odvtedy ich robím pravidelne a to najmä v lete. Podľa tohto receptu z youtube pripravíte langoša ako dych, s množstvom bubliniek a bez zbytočnej mastnoty.
- Langoše sú vynikajúce, jemné a vo vnútri samá bublinka.
Potrebujeme:
- 300 ml jogurtu
- 1 ČL soli
- 1 lyžičku cukru
- 1 lyžičku sódy
- 400 g hladkej múky
- olej na vyprážanie
Postup:
- Vo väčšej mise zmiešajte jogurt so soľou. Pridajte cukor a sódou . Dobre premiešajte a postupne primiešavajte múku.
- Vypracujte hladké vláčne cesto, z ktorého vyformujte hrubší valec a nakrájajte ho na približne rovnaké kúsky.
- Z tých vytvarujte malé bochníčky, prikryte ich potravinárskou fóliou. Nechajte ich odpočívať asi 5 minút.
- Potom každý bochník vyváľame na veľkosť panvice a opekajte na rozpálenom oleji.
- Z oboch strán do zlatista (nalejte väčšie množstvo).
- Potom nechajte odkvapkať na papierových uterákoch a môžete podávať. Langoše sú jemné, chrumkavé a pripravené skutočne rýchlo.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply