Bublinkové langoše BEZ droždia: nenasiaknu ani kvapku oleja, sú mäkučké a chutia fantasticky!

  • Zabudnite na mastné langoše a vyskúšajte tie, podľa chorvátskeho receptu, ktoré som prvýkrát ochutnala na dovolenke a odvtedy ich robím pravidelne a to najmä v lete. Podľa tohto receptu z youtube pripravíte langoša ako dych, s množstvom bubliniek a bez zbytočnej mastnoty.
  • Langoše sú vynikajúce, jemné a vo vnútri samá bublinka.
Potrebujeme:
  • 300 ml jogurtu
  • 1 ČL soli
  • 1 lyžičku cukru
  • 1 lyžičku sódy
  • 400 g hladkej múky
  • olej na vyprážanie

Postup:
  • Vo väčšej mise zmiešajte jogurt so soľou. Pridajte cukor a sódou . Dobre premiešajte a postupne primiešavajte múku.
  • Vypracujte hladké vláčne cesto, z ktorého vyformujte hrubší valec a nakrájajte ho na približne rovnaké kúsky.
  • Z tých vytvarujte malé bochníčky, prikryte ich potravinárskou fóliou. Nechajte ich odpočívať asi 5 minút.

  • Potom každý bochník vyváľame na veľkosť panvice a opekajte na rozpálenom oleji.
  • Z oboch strán do zlatista (nalejte väčšie množstvo).
  • Potom nechajte odkvapkať na papierových uterákoch a môžete podávať. Langoše sú jemné, chrumkavé a pripravené skutočne rýchlo.

 

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*